joi, 23 iulie 2015

Pre-natal
Se apropie momentul nașterii și parca în fiecare dimineață e tot mai emoționant. Am început sa facem liste, cumpărături, planuri. Ne pregătim sa intram într-o noua etapa a vieții, noua atât pentru noi cat și pentru bebe.

O fi bineee, o fi greu...?! Toti părintii spun ca poate fi și bine și greu, dar în mod cert e frumos. Am vorbit mult cu bebe și i-am promis ca o sa fiu o mămică buna și ca o sa-l educ frumos și corect. Il iubesc atât de mult, încât nu-mi pot imagina cum o sa fie prima "întâlnire". Desigur, o sa plâng... De altfel de vreo 7-8 luni încoace tot plâng, abia aștept sa se termine perioada asta sensibila...

De ieri am intrat în panica. Mai e puțin timp și simt ca nu sunt pregătită nici sa nasc, dar nici sa cresc bebelușul. Nu știu nici măcar sa pun un scutec... Nu știu sa-l spăl, sa-l îmbrac, n-am ținut în brate niciodată un bebeluș nou născut. In cautarea unor "sfaturi" pe net, am gasit un articol despre bagajul pentru nastere. Zicea acolo o tanti foarte desteapta in sinea ei, dar nu si pe dinafara, sa nu "împachetăm toata casa, pentru ca mergem sa facem un lucru serios, nu in vacanta"... Iar in continuarea articolului ma sfatuia sa iau cu mine, printre multe altele: "aparat foto și încărcător, camera video si incarcator, telefon mobil, incarcator si casti. " Femeie, tu ești pe craca ta?! Ce naiba sa fac cu camera video? Sa ma filmez in timp ce nasc? Si cu căștile?! Cine naiba asculta muzica după ce a născut?! Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca de luat le iei la tine, dar cu siguranță nu le mai si aduci înapoi pentru ca în spitalele de stat sunt o mulțime de binevoitori care nu te lasă sa cari bagaje multe.

Deci m-am convins, nu mai caut sfaturi pe net. Am multe prietene care au născut, mai bine le întreb pe ele. Partea proasta e când părerile sunt diferite. Fiecare a trăit o altfel de experienta, pe care poate nici nu știe sa o descrie corect. Situațiile sunt diferite de la femeie la femeie, de la copil la copil, etc. Uneori e mai bine sa naști natural, alteori e mai bine sa faci cezariana, pune-i căciulită bebelușului/nu-i pune ca e cald si se irita, folosește șervețele umede/nu folosi șervețele umede ca sunt toxice, da-i lapte praf/nu-i da lapte praf...

Pai cum sa nu intri în panica?! Toată lumea zice ca o sa simt instinctiv ce e mai bine pentru copilul meu, dar momentan nu pot sa-mi imaginez cum o sa fie. Asa ca aștept... Asa am așteptat sa ma fac și mai frumoasa, ca asa se spune...ca femeile gravide se fac mai frumoase, mai luminoase. Mai am o luna, poate ma fac totuși frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu